top of page

Jan Mankes (1889-1920)

Jan Mankes schilderde op een rustige en aandachtige manier zijn dagelijkse omgeving. De gevoeligheid en kwetsbaarheid van zijn werken is geliefd, waardoor Mankes bekend is komen te staan als 'Hollands meest verstilde schilder'. Zijn oeuvre bestaat uit slechts 180 schilderijen en zo'n 50 grafieken. De meeste werken bevinden zich in Nederlandse musea, zoals Museum More, Museum Belvédère, Museum Møhlmann, Stedelijk Museum Amsterdam en het Rijksmuseum.

Als Mankes liefhebber bent u hier aan het goede adres. Bob Scholte Fine Art verkocht dit jaar 40 prenten en vijf olieverfschilderijen van Jan Mankes. Hieronder staan een aantal originele werken van Jan Mankes te koop, zoals Twee muizen, Paard, Kraai met mugje en Schreeuwende kraai, maar ook meer bijzondere prenten zoals Bosrand, Herfsttuin, Portret van Annie Mankes Zernike en de Zeelt. 

 

Bob Scholte Fine Art is altijd geïnteresseerd in kunstwerken van Jan Mankes, of het nu schilderijen, tekeningen of prenten zijn. Bezit u kunstwerken van Mankes en overweegt u deze te verkopen? Stuur dan a.u.b. een bericht via het contactformulier.

Jan Mankes te koop verkocht, olieverfschilderij, Lelieveld, 1912

Jan Mankes, Lelieveld (1912), olieverf op doek, 27 x 22 cm.

Bob Scholte Fine Art heeft bemiddeld tussen Kunsthandel Ivo Bouwman en een Amerikaanse cliënt met een zoekopdracht. Foto: Kunsthandel Ivo Bouwman

    bottom of page