top of page

Jan Mankes (1889-1920)

Jan Mankes schilderde op een rustige en aandachtige wijze zijn dagelijkse omgeving. De gevoeligheid en kwetsbaarheid van zijn werken is geliefd, waardoor Mankes in Nederland bekend is komen te staan als 'Hollands meest verstilde schilder'. Zijn oeuvre bestaat uit slechts 180 schilderijen en zo'n 50 grafieken. De meeste werken bevinden zich in Nederlandse musea, waaronder Museum More, Museum Belvédère, Museum Arnhem, Museum Møhlmann en het Rijksmuseum.

" Als Mankes liefhebber bent u hier aan het juiste adres. Bob Scholte Fine Art heeft ruim 50 prenten en maar liefst 5 olieverfschilderijen van Jan Mankes verkocht. "

De collectie bestaat uit schilderijen, tekeningen en prenten uit Jan Mankes' oeuvre, zoals Twee muizen, Paard, Kraai met mugje en Schreeuwende kraai, maar ook meer zeldzame prenten zoals Bosrand, Herfsttuin en de Zeelt. Op de website staan uitsluitend originele met de hand gesigneerde drukken, geen heliogravures.

Wij zijn altijd geïnteresseerd in het aankopen of bemiddelen van kunstwerken van Jan Mankes, of het nu schilderijen, tekeningen of prenten zijn. Bezit u kunstwerken van Mankes en overweegt u deze te verkopen? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

Jan Mankes schilderij te koop, Lelieveldje PAN beurs symbolisme

Verkocht: Jan Mankes, Lelieveld (1912), olieverf op doek, 27 x 22 cm. Bob Scholte Fine Art heeft op de PAN beurs in Amsterdam Lelieveld aangekocht in opdracht van een Amerikaanse Client met een zoekopdracht. Foto: Kunsthandel Ivo Bouwman.

bottom of page