top of page

Jan Mankes (1889-1920)

Als Jan Mankes liefhebber bent u hier aan het goede adres. Bob Scholte Fine Art heeft ruim 50 prenten en maar liefst vijf olieverfschilderijen van Jan Mankes verkocht. Onze collectie bestaat uit de welbekende werken uit Mankes' oeuvre, waaronder Twee muizen, Paard, Kraai met mugje en Schreeuwende kraai, maar ook meer bijzondere prenten zoals Bosrand, Herfsttuin, Portret van Annie Mankes Zernike en de Zeelt. Wij verkopen geen heliogravures, uitsluitend originele met de hand gesigneerde werken.

 

Jan Mankes schilderde op een rustige en aandachtige manier zijn dagelijkse omgeving. De gevoeligheid en kwetsbaarheid van zijn werken is geliefd, waardoor Mankes in binnen- en buitenland bekend is komen te staan als 'Hollands meest verstilde schilder'. Zijn oeuvre bestaat uit slechts 180 schilderijen en zo'n 50 grafieken. De meeste werken bevinden zich in Nederlandse musea, waaronder Museum More, Museum Belvédère, Museum Møhlmann en het Rijksmuseum Amsterdam.

 

Wij zijn altijd geïnteresseerd in het aankopen of bemiddelen van kunstwerken van Jan Mankes, of het nu schilderijen, tekeningen of prenten zijn. Bezit u kunstwerken van Mankes en overweegt u deze te verkopen? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

Jan Mankes, schilderij Lelieveldje PAN

Jan Mankes, Lelieveld (1912), olieverf op doek, 27 x 22 cm.

Bob Scholte Fine Art heeft op de PAN bemiddeld tussen Ivo Bouwman en een Amerikaanse cliënt met een zoekopdracht.

Foto: Kunsthandel Ivo Bouwman.

    bottom of page