Paul Blanca te koop

Paul Blanca te koop, Wit & Bruin

Welkom op Bob Scholte Art. Ik ben Bob Scholte en ik verkoop kunst afkomstig uit de 17e tot en met de 20e eeuw. Enkele kunstenaars waarvan u werken terugvindt in mijn collectie zijn André Lhote, Anthonie Jansz. van der Croos en Hans Scholze. Ik wijs u echter ook graag op mijn zeer uitgebreide collectie foto’s van Paul Blanca. Bent u op zoek naar een uitgebreide verzameling werken van Paul Blanca? Bekijk dan mijn collectie. Deze collectie bestaat voornamelijk uit portretten, maar bevat ook enkele landschappen.

Carrière van Paul Blanca (1956-2021)

Paul Blanca, die geboren is als Paul Vlaswinkel, was een Nederlandse fotograaf die vooral bekend geworden is door zijn controversiële zelfportretten uit de jaren '80. Zo heeft hij onder andere een zelfportret geschoten waarbij een pijl door zijn wang steekt, Mickey Mouse met een mes in zijn rug is gekerfd of zichzelf en anderen met een draad vervormt. Hij schuwt afkerige onderwerpen niet. Drugsverslaafden en vervormde lichamen spelen in veel van zijn foto’s een rol, zoals in de serie "Deformation", "Wit & Bruin" en "Par La Pluie Des Femmes". 

 

Een belangrijk persoon in het leven van Paul Blanca is Robert Mapplethorpe geweest. Hij heeft Blanca onder zijn vleugels genomen en heeft hem aan de New Yorkse kunstenaarsscene voorgesteld. Verder zei hij over Paul Blanca: “Paul Blanca is my only competitor.” Dit laat duidelijk zien dat Mapplethorpe Paul Blanca als een van zijn gelijke zag.

Werken die te koop staan

Ik heb een heel aantal werken van de Paul Blanca te koop. Hieronder vallen onder andere de fotoserie "Deformation" waarin hij met een draad lichamen vervormt. Blanca laat ons hier op een geheel andere manier naar de menselijke schoonheid kijken. Maar als dit niet uw smaak is, heeft Paul Blanca ook prachtige landschapsfoto’s gemaakt van Nederland in de serie "Rondje Nederland". Hierin ziet u vaak water voorkomen, wat natuurlijk niet gek is, als u aan Nederland denkt. Maar ook zijn er typische Nederlandse vergezichten, waarin het Nederlandse landschap prachtig wordt neergezet.

Paul Blanca te koop, zelfportret Mickey Mouse

Interesse

Als ik u enthousiast heb gemaakt over deze foto’s, dan help ik u er graag een uitzoeken. Dit kunt u online op mijn website doen of in mijn kunsthandel aan huis in Haarlem. Ik kijk er naar uit u te verblijden met een prachtige foto, of dit nu een portret of een landschap is.