top of page
Paul Blanca te koop, zelfportret met Mickey Mouse op zijn rug
Paul Blanca te koop, foto Slagersjongen in New York

​"Paul Blanca (1958-2021), geboren als Paul Vlaswinkel, is een Nederlandse fotograaf die in de jaren ‘80 bekend werd met zijn controversiële en gewelddadige foto’s. In New York werd hij begeleid door Robert Mapplethorpe die de nog jonge fotograaf zijn enige echte concurrent noemde.

 

Blanca schuwt de confrontatie niet, hij verminkt zichzelf met scheermessen en pijlen en brengt heroïneprostituees in beeld op hun moment van overgave. In Par La Pluie Des Femmes vraagt hij vrouwen naar hun meest traumatische herinneringen terwijl hij ze naakt en meestal huilend vastlegt. 

In Deformation vervormt hij menselijke lichamen. Hier laat hij de kijker nadenken over de relatieve grenzen van de menselijke fysiek door zijn modellen met een draad te vervormen.

 

Ondanks de afkerige onderwerpen weet Paul Blanca het moment op een esthetische wijze te vangen. Zijn foto’s zetten de toeschouwer aan het denken over wat schoonheid is en blijven intrigeren."

Lees de gehele column via Tableau Magazine.

De collectie bestaat uit een groot aantal gesigneerde foto's. Allen op A3 formaat en gedrukt op hoogwaardig fotopapier (Lambda print/C-print). Foto's uit o.a. de series "Deformation", "Wit & Bruin" en "Rondje Nederland" zijn beschikbaar. Werken van Blanca zijn van 30 april tot 14 augustus in de overzichtstentoonstelling 'Hommage aan Paul Blanca' in het Fotomuseum Den haag te zien.

 

Slechts een deel van de collectie staat op de website. Hier staan de werken van Paul Blanca te koop. Wilt u alle werken bekijken? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

'Op jacht naar foto’s van Paul Blanca'

bottom of page