top of page

Te koop gevraagd, Nederlandse modernisten, moderne kunst, kunst te koop, laat 19e eeuwse en vroeg 20e eeuwse kunst, aquarellen, potloodtekeningen, gouache, olieverfschilderijen, kunst in Haarlem, kunst kopen, souvenir kopen, Suriname, Nederland, België, Duitsland, romantiek, impressionisme, Jan Adam Zandleven, Siebe ten Cate, Jan Mankes, Nola Hatterman, Paul Blanca, Bob Scholte Fine Art Kunsthandel Haarlem, kunsthandel in de binnenstad van Haarlem, kunst voor aan de muur, kunstadvies, Kunsthandel Nederland. Kunsthandel noord-holland. schilderijen te koop. kunstonderzoek. Kunstadvies. Art dealer Advisor kunstprofessional. Kunstbemiddeling Jan Mankes. kunst kopen in Noord holland. Kunst kopen in Amsterdam. Kunstgalerij Haarlem

Bob Scholte Art Haarlem_edited.jpg

Foto: Studio Jan Willem van Riel

Over Bob Scholte Fine Art

Mijn naam is Bob Scholte. U kent mij wellicht van de column "Kunstjacht" in Tableau Fine Arts Magazine waar ik elke drie maanden een nieuw kunstverhaal deel. Tijdens mijn bachelor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis in Leiden en de master Kunst, markt & connaisseurschap aan de VU, begon ik als kunsthandelaar de zoektocht naar onontdekte pareltjes. Een zo'n vondst betreft het olieverfschilderij Femme assise (1929) van de Franse kubist en theoreticus André Lhote, dat is opgenomen in de officiële oeuvrecatalogus van de kunstenaar en wat breed is uitgemeten in de Nederlandse media, waaronder De Volkskrant, radio en bij de Talkshow Eva Jinek.

 

Ondertussen is er menig kunstwerk aan deze lijst toegevoegd, waaronder een Hollands panorama-landschap van Anthonie Jansz. van der Croos (1606-1662), Portrait d'une fermière van Léon Augustin L'hermitte (1844-1925), Two horses in a thunderstorm door de Britse paardenschilder Thomas Woodward (1801-1852), twee monoprints van Jan Schoonhoven (1914-1994), en een onbekende staat van Jan Mankes Portret van Annie Mankes-Zernike (1914).

De passie voor kunst begon al op jonge leeftijd. Nog voordat ik kon lopen nam mijn moeder mij mee naar de veiling en de antiekmarkt op de Dreef in Haarlem. Het is niet gek dat ik op dertienjarige leeftijd mij vertrouwd voelde in deze omgeving en voorzichtig aan kunst begon te kopen. In eerste instantie kocht ik kunstvoorwerpen om er meer over te leren; de technieken, materialen en kunsthistorische stromingen. Overtijd verandert je smaak en neemt de kwaliteit van je collectie toe. Afstoten hoort daar ook bij. Hier kwam de kunsthandel om de hoek kijken, waar ik officieel in februari 2020 mee startte.   

Als kunsthandelaar houd ik mij bezig met het onderzoeken, verzamelen en verkopen van kunstwerken uit de 19e tot halverwege 20e eeuw, met een extra focus op Nederlandse oude meesters. Ik ben voornamelijk actief in de markt van Jan Mankes (1889-1920). Daarnaast bemiddel ik tussen koper en verkoper, help ik verzamelaars bij het uitbreiden van hun collectie en adviseer ik cliënten bij aan- & verkoop.

Blijf via de website op de hoogte van het laatste nieuws en lees de verhalen achter deze kunstwerken in Tableau Magazine, of via "stories" in het menu rechtsboven. Voor vragen kunt u contact opnemen via het contactformulier. 

bottom of page