top of page

Te koop gevraagd, Nederlandse modernisten, moderne kunst, kunst te koop, laat 19e eeuwse en vroeg 20e eeuwse kunst, aquarellen, potloodtekeningen, gouache, olieverfschilderijen, kunst in Haarlem, kunst kopen, souvenir kopen, Suriname, Nederland, België, Duitsland, romantiek, impressionisme, Jan Adam Zandleven, Siebe ten Cate, Jan Mankes, Nola Hatterman, Paul Blanca, Bob Scholte Fine Art Kunsthandel Haarlem, kunsthandel in de binnenstad van Haarlem, kunst voor aan de muur, kunstadvies, Kunsthandel Nederland. Kunsthandel noord-holland. schilderijen te koop. kunstonderzoek. Kunstadvies. Art dealer Advisor kunstprofessional. Kunstbemiddeling Jan Mankes. kunst kopen in Noord holland. Kunst kopen in Amsterdam. Kunstgalerij Haarlem

Bob Scholte Fine Art kunsthandelaar Haarlem

Foto: Studio Jan Willem van Riel

Over Bob Scholte Fine Art

Als kunsthandelaar met een academische achtergrond in geschiedenis (BA) en kunstgeschiedenis (BA, MA), ligt mijn focus op het onderzoeken, verzamelen en verkopen van kunstwerken uit de periode 1850-1950. Afgestudeerd op het oeuvre en de biografie van de Haagse schilder Louis Soonius (1883-1956), ken ik de Nederlandse kunstmarkt goed. Bob Scholte Fine Art is gespecialiseerd in de markt van Jan Mankes (1889-1920) en Nola Hatterman (1899-1984). Ik bied verschillende diensten aan: Ik help verzamelaars hun collecties uit te breiden door de gewenste kunstwerken te lokaliseren en aan te schaffen, begeleiding te bieden bij ontzamelen, op te treden als bemiddelaar bij aan- & verkoop en door kunsthistorisch onderzoek te verrichten naar schilderijen en tekeningen. Lees hier wat ik voor u kan betekenen.  

" Er is niks zo bevredigend dan na een dag onderzoek in het RKD de geschiedenis van een kunstwerk te complementeren. "

U kent mij wellicht van de terugkerende column "Kunstjacht" in Tableau Fine Arts Magazine. In elke editie neem ik de lezer mee in het leven van een kunsthandelaar, zoals het vinden van vergeten kunsthistorische parels, het toeschrijven van een schilderij aan een oude meester of het herleiden van de provenance van een kunstwerk. Een zo'n vondst betreft het olieverfschilderij Femme assise (1929) van de Franse kubist en theoreticus André Lhote. Deze ontdekking is breed uitgemeten in de Nederlandse media, waaronder De Volkskrant, radio en bij de Talkshow Eva Jinek. Ondertussen is er menig kunstwerk aan deze lijst toegevoegd en ben ik fulltime kunsthandelaar.

Blijf via de website op de hoogte van het laatste nieuws en lees de verhalen achter deze kunstwerken in Tableau Magazine, of via de Blog & Nieuws pagina in het menu. Voel u vrij om contact op te nemen als u geïnteresseerd bent.

bottom of page