top of page

Te koop gevraagd, Nederlandse modernisten, moderne kunst, kunst te koop, laat 19e eeuwse en vroeg 20e eeuwse kunst, aquarellen, potloodtekeningen, gouache, olieverfschilderijen, kunst in Haarlem, kunst kopen, souvenir kopen, Suriname, Nederland, België, Duitsland, romantiek, impressionisme, Jan Adam Zandleven, Siebe ten Cate, Jan Mankes, Nola Hatterman, Paul Blanca, Bob Scholte Fine Art Kunsthandel Haarlem, kunsthandel in de binnenstad van Haarlem, kunst voor aan de muur, kunstadvies, Kunsthandel Nederland. Kunsthandel noord-holland. schilderijen te koop. kunstonderzoek. Kunstadvies. Art dealer Advisor kunstprofessional. Kunstbemiddeling Jan Mankes. kunst kopen in Noord holland. Kunst kopen in Amsterdam. Kunstgalerij Haarlem

Bob Scholte Fine Art kunsthandelaar Haarlem

Over Bob Scholte Fine Art

De handel in kunst is mij van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Een van mijn vroegste herinneringen speelt zich af in de Haarlemmer veiling op de Bilderdijkstraat. Mijn moeder had haar zinnen gezet op een antieke kussenkast die wij eerder op de kijkdagen hadden bekeken en ik mocht voor haar bieden d.m.v handopsteken. Na een felle biedstrijd wonnen we het kavel. Ik was betoverd. Kort daarna wist ik dat ik in de kunsthandel terecht zou raken. En de rest is geschiedenis.

 

Als kunsthandelaar met een academische achtergrond in geschiedenis (BA) en kunstgeschiedenis (BA, MA), met de specialisatie Kunst, Markt & Connaisseurschap, ligt mijn focus op het onderzoeken, verkopen en bemiddelen van kunstwerken uit de periode 1850-1950. Afgestudeerd op het oeuvre van de Haagse kunstschilder Louis Soonius en de Nederlandse leerlingen van de Franse kubist André Lhote, voel ik mij als een vis in het water op de Nederlandse kunstmarkt. Mijn bijzondere interesse gaat uit naar Nederlandse symbolisten, impressionisten, oriëntalisten, grote werken van kleine meesters, talentvolle vrouwen en af en toe 17e eeuwse werken uit de Lage Landen. Ik ben gespecialiseerd in schilderijen van Jan Mankes.

 

Ik bied diverse diensten aan. Dit omvat het helpen van verzamelaars bij het uitbreiden van hun collecties, het bieden van begeleiding bij ontzamelen, door op te treden als bemiddelaar in onderhandelingen en het uitvoeren van kunsthistorisch onderzoek naar schilderijen en tekeningen. Lees hier wat ik voor u kan betekenen.  

" Er is niks zo bevredigend dan na een dag onderzoek in het RKD de geschiedenis van een kunstwerk te complementeren. "

Daarnaast schrijf ik als columnist bij Tableau Fine Arts Magazine de vaste rubriek "Kunstjacht". In elke editie neem ik de lezer mee in het leven van een kunsthandelaar, zoals het vinden van vergeten kunsthistorische parels, het toeschrijven van een schilderij aan een oude meester of het terugvinden van de provenance van een kunstwerk. Een zo'n vondst betreft het olieverfschilderij Femme assise (1929) van de Franse kubist en theoreticus André Lhote. Deze ontdekking is breed uitgemeten in de Nederlandse media, waaronder De Volkskrant, radio en bij de Talkshow Eva Jinek. Ondertussen is er menig kunstwerk aan deze lijst toegevoegd. De andere verhalen en het laatste nieuws kunt u lezen op de Blog & Nieuws pagina in het menu.

 

Voel u vrij om contact op te nemen als u interesse of vragen heeft.

bottom of page