Bob Scholte Art: Kunsthandel in Haarlem


Welkom! Ik ben Bob Scholte en ik ben masterstudent Kunst, Markt & Connaisseurschap aan de VU. Ik richt mij voornamelijk op het herkennen van kwaliteit en authenticiteit in kunst. Dat is voor mij uitermate belangrijk. Verder kunt u mij wellicht kennen van mijn vaste column “kunstjacht” in Tableau Fine Arts Magazine. Over enkele werken die ik in mijn collectie heb, heb ik daar een stuk geschreven. Mocht u nog meer willen weten over deze werken, dan kan ik u doorverwijzen naar mijn Instagram. Hierop deel ik zeer regelmatig kennis over bijzondere kunstwerken. Dit doe ik, omdat ik veel waarde hecht aan transparantie. Ik geef u graag een kijkje achter de schermen en ik hoop dat ik u met mijn kennis en collectie in mijn kunsthandel in Haarlem kan assisteren.

Aanbod 

Kunsthandel in Haarlem, André Lhote

Mijn collectie aan kunstvoorwerpen is in de loop der tijd flink gegroeid. Zo heb ik een aantal prachtige Japanse vazen staan. Dit zijn koperen of bronzen vazen uit de 20e eeuw. De meeste van deze vazen en bijbehorende opbergdozen zijn gemaakt door zeer erkende kunstenaars. Deze kunstenaars staan in The Becker Collection of Japanese Bronze Flower Vases en behoren dus tot de absolute top. Verder heb ik een groot aantal foto’s te koop staan van Paul Blanca. Deze Nederlandse fotograaf staat bekend om zijn controversiële en gewelddadige zelfportretten. Maar naast deze portretten heb ik ook een aantal landschappen van Paul Blanca in mijn collectie. Ik nodig u van harte uit ze een keer te komen bekijken in mijn kunsthandel in Haarlem.

 

Maar wellicht bent u op zoek naar schilderijen of prenten? Ook dan bent u bij mij aan het juiste adres. Zo heb ik verschillende etsen van Leonor Fini. Zij staat bekend om haar surrealistische en erotische werken. Haar kunstwerken zijn dan ook verwant aan Salvador Dali, Max Ernst en Giorgio de Chirico. Mocht u meer interesse hebben in Nederlandse kunstenaars, dan zijn er een aantal tekeningen en studies te beschikbaar van de hand van Louis Soonius. Verder heb ik tekeningen van Herman Moerkerk en Hans Scholze, een schilderij van Anthonie van de Croos en etsen en houtsneden van Jan Mankes.

Een gesprek aangaan

Graag ontvang ik u bij mijn kunsthandel in Haarlem om u deze werken te tonen. U kunt mij dan aanschieten en het hemd van het lijf vragen. Als u deze vragen liever online stelt, kunt u dat gemakkelijk doen via mijn website.