Bob Scholte Art: Kunsthandel in Haarlem

Bob Scholte Art Haarlem

Welkom! Ik ben Bob Scholte en als masterstudent Kunst, Markt en Connaisseurschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam richt ik mij voornamelijk op het herkennen van kwaliteit en authenticiteit in kunst.

 

U kent mij wellicht van de vaste column "Kunstjacht" in Tableau Fine Arts Magazine waar ik over mijn kunstavonturen vertel. Ik zoek bijzondere kunstwerken met een verhaal, plaats deze in het oeuvre van de kunstenaar of schrijf anonieme werken toe aan oude meesters die ik vervolgens te koop aanbied op de website.

Inmiddels ben ik trots eigenaar van een groeiende kunstcollectie. Een deel van de collectie staat op de website.

 

Het actuele aanbod bestaat o.a. uit tekeningen van Louis Soonius, een collectie etsen van Leonor Fini, een fotoverzameling van Paul Blanca, enkele schilderijen van Hollandse meesters uit de 17e eeuw, onder meer van Anthonie Jansz. van der Croos, en ik heb werken van Jan Mankes te koop.

Blijf via de website op de hoogte van mijn avonturen in de kunstwereld en lees de verhalen achter deze werken via Tableau Magazine. Voor vragen stuur een bericht, of bezoek op afspraak mijn kunsthandel aan huis in Haarlem.

Foto: Studio Jan Willem van Riel

Aanbod 

Mijn collectie kunstcollectie is in de loop der tijd flink gegroeid. Zo heb ik een aantal prachtige Japanse vazen staan. Dit zijn koperen of bronzen vazen uit de 20e eeuw. De meeste van deze vazen en bijbehorende opbergdozen zijn gemaakt door zeer erkende kunstenaars. Deze kunstenaars staan in The Becker Collection of Japanese Bronze Flower Vases en behoren dus tot de absolute top. Verder heb ik een groot aantal foto’s te koop staan van Paul Blanca. Deze Nederlandse fotograaf staat bekend om zijn controversiële en gewelddadige zelfportretten. Maar naast deze portretten heb ik ook een aantal landschappen van Paul Blanca in mijn collectie. Ik nodig u van harte uit ze een keer te komen bekijken in mijn kunsthandel in Haarlem.

 

Maar wellicht bent u op zoek naar schilderijen of prenten? Ook dan bent u bij mij aan het juiste adres. Zo heb ik verschillende etsen van Leonor Fini. Zij staat bekend om haar surrealistische en erotische werken. Haar kunstwerken zijn dan ook verwant aan Salvador Dali, Max Ernst en Giorgio de Chirico. Mocht u meer interesse hebben in Nederlandse kunstenaars, dan zijn er een aantal tekeningen en studies beschikbaar van de hand van Louis Soonius. Verder heb ik tekeningen van Herman Moerkerk en Hans Scholze, een schilderij van Anthonie van de Croos en etsen en houtsneden van Jan Mankes.

Kunsthandel in Haarlem, André Lhote