Te koop gevraagd, Nederlandse modernisten, moderne kunst, kunst te koop, laat 19e eeuwse en vroeg 20e eeuwse kunst, aquarellen, potloodtekeningen, gouache, olieverfschilderijen, kunst in Haarlem, kunst kopen, souvenir kopen, Suriname, Nederland, België, Duitsland, romantiek, impressionisme, Jan Adam Zandleven, Siebe ten Cate, Jan Mankes, Nola Hatterman, Paul Blanca, Bob Scholte Fine Art Kunsthandel Haarlem, kunsthandel in de binnenstad van Haarlem, kunst voor aan de muur, kunstadvies, Kunsthandel Nederland. Kunsthandel noord-holland. schilderijen te koop. kunstonderzoek. Kunstadvies. Art dealer Advisor kunstprofessional. Kunstbemiddeling Jan Mankes. kunst kopen in Noord holland. Kunst kopen in Amsterdam. Kunstgalerij Haarlem

Bob Scholte Art Haarlem_edited.jpg

Foto: Studio Jan Willem van Riel

Over Bob Scholte Fine Art

Mijn naam is Bob Scholte. U kent mij wellicht van de column "Kunstjacht" in Tableau Fine Arts Magazine waar ik elke drie maanden een nieuwe vondst deel. Tijdens mijn bachelor Geschiedenis,  Kunstgeschiedenis & master Kunstmarkt & Connaisseurschap  begon ik als kunsthandelaar de zoektocht naar onontdekte pareltjes en dat is nooit veranderd. Een zo'n vondst betreft het olieverfschilderij Femme assise (1929) van de Franse kubist en theoreticus André Lhote, wat breed is uitgemeten in de Nederlandse media waaronder De Volkskrant, radio en bij de Talkshow Eva Jinek.

 

Ondertussen is er menig kunstwerk aan deze lijst toegevoegd, waaronder een Hollands panorama-landschap van Anthonie Jansz. van der Croos (1606-1662), Portrait d'une fermière van Léon Augustin L'hermitte (1844-1925), Two horses in a thunderstorm door de Britse paardenschilder Thomas Woodward (1801-1852), twee onbekende monoprints van Jan Schoonhoven (1914-1994), en een gesigneerde druk van Jan Mankes' (1889-1920) Portret van Annie Mankes-Zernike uit 1914.

Als kunsthandelaar houd ik mij bezig met het onderzoeken, verzamelen en verkopen van kunstwerken uit de 19e tot halverwege 20e eeuw, met een extra focus op Nederlandse oude meesters. Ik ben voornamelijk actief in de markt van Jan Mankes (1889-1920). Daarnaast bemiddel ik tussen koper en verkoper, help ik verzamelaars bij het uitbreiden van hun collectie en adviseer ik cliënten bij aan- & verkoop.

De collectie bestaat o.a. uit diverse pastels van de Fries Siebe ten Cate, een fotoverzameling van Paul Blanca, een selectie tekeningen van Nola Hatterman (collectie Baag), monotypen van Jan Schoonhoven, een potloodtekening van Jan Toorop, enkele schilderijen van Hollandse meesters uit de 17e eeuw en ik heb zeldzame prenten en soms schilderijen van Jan Mankes te koop.

 

Blijf via de website op de hoogte van het laatste nieuws en lees de verhalen achter deze kunstwerken in Tableau Magazine, of via "stories" in het menu rechtsboven. Voor vragen kunt u contact opnemen. Tevens kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan mijn kunsthandel aan huis.