totaal foto.jpg

Welkom

Als masterstudent Kunst, Markt & Connaisseurschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam richt ik mij op het herkennen van kwaliteit en authenticiteit in kunst. 

Afkomstig uit een familie van kunstliefhebbers, heb ik altijd een sterke interesse gehad in schilderijen, tekeningen, grafieken en foto's. 

Inmiddels ben ik dan ook trots eigenaar van een groeiende kunstcollectie en houd ik mij bezig met de kunsthandel. De collectie staat op de website en op Instagram (zie onderaan de pagina).

 

Het actuele aanbod bestaat uit tekeningen en schilderijen van Louis Soonius, een collectie etsen van Leonor Fini, een fotoverzameling van Paul Blanca, werken van Jan Mankes en enkele Hollandse 17e eeuwse schilderijen van onder meer Anthonie Jansz. van der Croost.

Blijf hier op de hoogte van mijn avonturen in de kunstwereld en lees de verhalen achter deze werken via Tableau Magazine. Voor vragen stuur een bericht.

Foto: Studio Jan Willem van Riel

17e-eeuwse panoramalandschap van de Haagse Anthonie Jansz. Van der Croost (1606-1662)

Anthonie van der Croost _edited.jpg

17e-eeuwse schilderijen zijn meestal niet gesigneerd. Dat maakt het moeilijk om te achterhalen wie de maker is. Wanneer een bepaald thema of schilderstijl goed verkocht, werd deze binnen de kortste keren overgenomen door collega-schilders. Dat maakt het lastig om op basis van stijlelementen een schilderij toe te schrijven aan een specifieke schilder. Toch dragen sommige schilderijen sporen van wat een 'handtekening' genoemd kan worden; typische elementen kenmerkend voor één schilder. De Haagsche schilder Anthonie Jansz. van der Croos(t), de buurman van Jan van Goyen, blijkt dit paneeltje te hebben geschilderd. Jan Willem Hoogsteder vertelt hierover op 20 januari aan tafel met Frits Sissing bij Tussen Kunst & Kitsch. 

In het Tableau fine arts magazine wijd ik uitgebreid uit over de vondst. Klik hier voor het artikel.

              

                                                                                                                                                           Foto: Han Boersma

Paul Blanca zelfportret Mickey Mouse_edi
Paul Blanca slagersjongen_edited.jpg

'Op jacht naar foto’s van Paul Blanca'

In Tableau fine arts magazine schrijf ik columns over hoe ik mij als jonge kunsthandelaar beweeg in de kunstwereld. Een van deze columns gaat over een fotocollectie van Paul Blanca. 

Lees de gehele column hier.

''Paul Blanca (1958), geboren als Paul Vlaswinkel, is een Nederlandse fotograaf die in de jaren ‘80 bekend werd met zijn controversiële en gewelddadige foto’s. In New York werd hij begeleid door Robert Mapplethorpe die de nog jonge fotograaf zijn enige echte concurrent noemde.

 

Blanca schuwt de confrontatie niet, hij verminkt zichzelf met scheermessen en pijlen en brengt heroïneprostituees in beeld op hun moment van overgave. In Par La Pluie Des Femmes vraagt hij vrouwen naar hun meest traumatische herinneringen terwijl hij ze naakt en meestal huilend vastlegt. 

In Deformation vervormt hij menselijke lichamen. Hier laat hij de kijker nadenken over de relatieve grenzen van de menselijke fysiek door zijn modellen met een draad te vervormen.

 

Ondanks de afkerige onderwerpen weet Paul Blanca het moment op een esthetische wijze te vangen. Zijn foto’s zetten de toeschouwer aan het denken over wat schoonheid is en blijven intrigeren.''

De collectie bestaat uit een groot aantal gesigneerde foto´s. Allen op A3 formaat, gedrukt op hoogwaardig fotopapier en afkomstig uit de jaren '80 tot heden.

 

Enkele werken staan op de website, die kunt u hier vinden. Wilt u alle werken bekijken? Stuur dan een bericht via het contactformulier.