Bob Scholte Art Haarlem overzichtsfoto

Foto: Studio Jan Willem van Riel

Welkom! Ik ben Bob Scholte en als masterstudent Kunst, Markt & Connaisseurschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam richt ik mij op het herkennen van kwaliteit en authenticiteit in kunst.  

 

U kent mij wellicht van de vaste column "Kunstjacht" in Tableau Fine Arts Magazine waar ik over mijn kunstavonturen schrijf. Ik zoek bijzondere kunstwerken met een verhaal, plaats deze in het oeuvre van de kunstenaar of schrijf anonieme werken toe aan (oude) meesters die ik vervolgens te koop aanbied op de website.

Inmiddels ben ik trots eigenaar van een groeiende kunstcollectie. Een deel van de collectie staat op de website.

 

Het actuele aanbod bestaat o.a. uit tekeningen van Louis Soonius, een collectie etsen van Leonor Fini, een fotoverzameling van Paul Blanca, enkele schilderijen van Hollandse meesters uit de 17e eeuw, onder meer van Anthonie Jansz. van der Croos, en ik heb werken van Jan Mankes te koop.

Blijf via de website op de hoogte van mijn avonturen in de kunstwereld en lees de verhalen achter deze werken in Tableau Magazine. Voor vragen stuur een bericht, of bezoek op afspraak mijn kunsthandel aan huis in Haarlem.

Bob Scholte Art: Kunsthandel in Haarlem

Terugblik: Bijzondere verkopen uit 2021

Het jaar 2021 stond in het teken van Nederlands meest verstilde schilder Jan Mankes (1889-1920). Bob Scholte Art kondigt met trots de verkoop aan van vier werken van Jan Mankes, waaronder schilderij Roos en Lelie in een Glas (1912) aan een belangrijke kunstcollectie in New York. Daarnaast wil ik Museum Møhlmann in Appingedam bedanken voor het verwerven van twee bijzondere prenten van Jan Mankes, te weten Schreeuwende kraai (1918) op spinnenwebpapier en een gesigneerd exemplaar van Annie Mankes-Zernike (1914). Heeft u prenten, tekeningen of schilderijen van Jan Mankes? Dan ben ik altijd geïnteresseerd in de aankoop of bemiddeling van deze werken.

Naast Jan Mankes zijn er maar liefst 200 pakketjes de deur uit gegaan met kunstwerken van Leonor Fini, Paul Blanca, Louis Soonius en vele andere kunstenaars naar maar liefst 28 verschillende landen waaronder Duitsland, Frankrijk, Malta, Roemenië, Italië, Zuid-Afrika, Amerika, Canada, Singapore, Hong Kong, China en Japan. Ik wil u allen bedanken voor uw aankopen en belangstelling. Tot volgend jaar!

Jan Mankes, Roos en Lelie in een glas 1912__edited.png