top of page

Diensten

Het verwerven of verkopen van een kunstwerk vereist deskundige kennis van de kunstgeschiedenis en de steeds veranderende kunstmarkt. Voor Nederlandse kunstwerken uit de periode 1850-1950 biedt Bob Scholte Fine Art onafhankelijk advies & begeleiding bij aan- en verkoop; aankopen op veilingen; ontzamelen; zoekopdrachten; inlijsten en behoud en restauratie van uw waardevolle stukkenNeem contact op om de verscheidenheid aan mogelijkheden te bespreken.

Als makelaar bieden wij onze diensten aan bij aan- en verkoop van kunstwerken. Gedurende de consignatieperiode proberen wij uw kunstwerk aan een derde partij te verkopen, hetzij aan een particuliere verzameling of museum. Bij bemiddeling nemen wij het werk in consignatie en wordt er een formeel contract opgesteld tussen de verkoper (consignatiegever) en onze kunsthandel (consignatienemer). In dit contract wordt het kunstwerk beschreven samen met het bedrag dat bij verkoop aan u wordt afgedragen. Tijdens de consignatieperiode blijft de verkoper eigenaar van het object, maar wordt het werk verzekerd door ons. Consignatieverkopen worden op basis van "no cure no pay" uitgevoerd. Dien hier uw verzoek tot consignatie in.

Anton Mauve, ploegende boeren, collectie Rijksmuseum
Johan Antoni de Jonge, bollenpoter, tulpen tekening

De voorkeur gaat uit naar schilderijen en werken op papier van gerenommeerde Nederlandse kunstenaars uit de periode 1850-1950. Daaronder vallen o.a. kunstenaars uit de Haagse School, de Bergense School, het symbolisme en de Amsterdamse School, waaronder Siebe J. ten Cate, Jan Mankes, Anton mauve, Frans Melchers, Jacobus (Jac) van Looy, Chris Beekman, Maurits Cornelis Escher, Isaac Israëls, Leo Gestel, Nola Hatterman, George H. Breitner, Jan Sluijters, Kees van Dongen en Carel de Nerée tot Babberich. 

De kunsthandel behandelt aanbiedingen voor verkoop en bemiddeling in eerste instantie aan de hand van foto's. Dien hier foto's van uw kunstwerk in.

Jan Mankes olieverfschilderij te koop, Lelieveldje PAN Amsterdam

Bent u een connaisseur en zoekt u bijzondere schilderijen? Of heeft u een buitengewone interesse in een bepaalde kunstenaar? Bob Scholte Fine Art is toegewijd u te helpen in uw zoektocht naar het vinden van deze werken. Ik volgen nauwlettend de (inter)nationale veilingen en ben actief aanwezig op prominente kunstbeurzen zoals de TEFAF, PAN en de KunstRAI. Daarnaast heb ik een breed netwerk van handelaren en verzamelaars dat kan worden ingezet voor uw zoekopdracht. Stuur vrijblijvend en vertrouwelijk uw wensen op. Ik streef ernaar u binnen twee werkdagen te beantwoorden om de mogelijkheden te bespreken.

--> Jan Mankes, Lelieveld (1912), olieverf op doek, 27 x 22 cm. Bob Scholte Fine Art heeft op de PAN beurs in Amsterdam Lelieveld aangekocht in opdracht van een Amerikaanse Client met een zoekopdracht. Foto: Kunsthandel Ivo Bouwman.

bottom of page